Skip to main content

Foodvalley in the media

2025
September
14 SeptFood Business Middle East & AfricaFoodvalley launches UPcycled4Food initiative to drive circular food system | Food Business Middle East & Africa – Africa’s No.1 Food & Beverage Manufacturing Industry Magazine and Website
8 SeptProtein Production TechnologyFoodvalley launches UPcycled4Food initiative to accelerate circular food transition | PPTI News
2 SeptEVMIFoodvalley lanceert het UPcycled4Food-initiatief | Evmi
2 SeptDuurzaam-ondernemen.nlhttps://www.duurzaam-ondernemen.nl/foodvalley-lanceert-het-upcycled4food-initiatief-om-een-circulair-en-duurzaam-voedselsysteem-te-bevorderen/
1 SeptFoodHollandFoodHolland Nieuws: Foodvalley lanceert UPcycled4Food-initiatief
1 SeptThe Vegan Business MagazineFoodvalley’s UPcycled4Food Initiative to Advance Circular Solutions in Meat & Dairy Alternatives – vegconomist – the vegan business magazine
August
11 AugProductverbetering.nlPraktijkgids voor herformulering en innovatie op platform voor NAPV
July
10 July EMVIVan Food naar FoodCare: een holistisch pad naar welzijn | Evmi
1 JulyChange Inc. Dit zijn de 6 winnaars van de Transition Awards 2025
June
11 JuneEiwit TrendsEiwitexport van 10 miljard: Alleen haalbaar met slimme ketens en private samenwerking – Eiwit Trends
10 JuneEvmiBiotechnologie: pijler voor een internationale eiwit-etalage? | Evmi
9 JuneEiwit TrendsBehoefte aan verbindingen voor duurzaam voedselsysteem – Eiwit Trends
3 JuneVakblad VoedingsindustrieFoodvalley lanceert hulpgids voor gezondere voedingsproducten
Food Ingredients FirstFoodvalley unveils F&B reformulation guide to cut salt, sugar and fats
EvmiFoodvalley lanceert praktische gids voor voedingsprofessionals | Evmi
April
8 AprilEiwit TrendsKickstart je duurzaamheid: eiwittransitie versnellen met de juiste data
March
31 March Social SciencesBeyond Healthy Eating: The Broader Impact of the Food Boost Challenge’s Participatory Approach with Young People
24 MarchEiwit TrendsEiwitexport van 10 miljard: Alleen haalbaar met slimme ketens en private samenwerking – Eiwit Trends
24 MarchVeldpostVriesverse Nederlandse edamame boontjes te koop bij Jumbo | Veld-post.nl – Landbouwnieuws voor Noord-Nederland
22 MarchFoodPersonalityVriesverse edamame boontjes uit Nederland voor het eerst bij Jumbo – platform voor managers in de levensmiddelenhandel en -industrie
21 MarchNieuwe OogstNederlandse edamamebonen vanaf nu vriesvers te krijgen bij Jumbo – Nieuwe Oogst
21 MarchVakblad VoedingsindustriePrimeur: Edamame uit Flevoland bij Jumbo
21 MarchAGFVriesverse edamame boontjes uit Nederland op grote schaal verkrijgbaar
February
18 FebruaryEvmiVezels uit reststromen: een gouden kans
18 FebruaryRTL NieuwsPrimeur door veranderend klimaat: voor het eerst Nederlandse soja in de supermarkt
13 FebruaryFoodpersonalityJumbo introduceert plantaardige yoghurt van De Nieuwe Melkboer – platform voor managers in de levensmiddelenhandel en -industrie
13 FebruaryDuurzaam OndernemenJumbo introduceert als eerste landelijke supermarktketen plantaardige yoghurtvariaties van soja van Nederlandse bodem – Duurzaam Ondernemen
13 FebruaryVakblad VoedingsindustrieJumbo introduceert plantaardige yoghurt van Nederlandse sojabonen
13 FebruaryDistrifoodAchtergrond: Hoe Jumbo de nieuwe Melkweg betreedt
13 FebruaryFood ProJumbo biedt plantaardige yoghurt van De Nieuwe Melkboer aan | FoodPro Network
13 FebruaryNieuwe OogstRetail haalt banden met boer aan – Nieuwe Oogst
January
25 JanuaryVMTFoodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar bepalend zijn
2024
November
27 NovemberGlobal Protein strategyFuture of Food & Agri – Special by Het Financieele Dagblad!
October
17 October Vakblad VoedingsindustrieFoodvalley: €2 million in subsidies for SMEs in agrifood
3 OctoberFood Future Event Het microbioom&vezels, een hecht duo: wat zijn de laatste ontwikkelingen? – Session led by Vera Hoynck-van Papendrecht 
September
30 SeptemberNo Milk TodayDare to be comfortable with being uncomfortable – Interview Marjolein Brasz
26 SeptemberEvmiJumbo en Plant Protein Forward willen Nederlandse afzetmarkt edamame vergroten
26 SeptemberLevensmiddelenkrantJumbo introduceert Nederlandse edamame bonen
26 SeptemberVoedsel VerbindtVoedsel Verbindt
26 SeptemberAkkerbouwbedrijfAfzet edamame bonen verzekerd bij Jumbo – akkerbouwbedrijf.nl
25 SeptemberNutrition InsightTop Nutrition Trends 2025 – webinar with Judith van der Horst as panelist
August
6 AugustVMTHerformulering is niet genoeg: 6 drempels bij de ontwikkeling van een gezond voedingsassortiment
July
31 JulyEiwittrendsPeulvruchten: no-brainer voor duurzaam en gezond Nederland
9 July EiwittrendsFoodValley en Invest-NL: opschaling nodig voor leiderschapsrol Nederland in eiwittransitie
May
15 MayDuurzaam OndernemenKoningin Maxima bezoekt Foodvalley Wageningen in het kader van circulariteit
15 MayOmroep GelderlandKoningin Maxima neemt kijkje in de keuken bij Foodvalley
April
18 April EiwittrendsHoe maken we van de gezonde keuze de makkelijke keuze? – Column Judith van der Horst
March
28 MarchNutrition InsightPersonalized nutrition to the max: Foodvalley shares promising results of vitality pilot
19 MarchScience BusinessThe Ecosystem: €30M project will test regenerative agriculture at the landscape level
14 MarchVegconomistFoodvalley NL Launches Protein Transition Map, Showing 450+ Dutch Alt Protein Companies
January
12 JanuaryNutrition insight FareShare urges food industry to share surplus to counter UK nutrition insecurity
4 JanuaryFood & AgribusinessEerste product uit duurzame veldboonketen: falafelmix
2023
December
28 DecemberFood & AgribusinessDit is de Top 10 Eiwit Uitblinkers 2023
21 December Greenport West-Holland Verwaarden van verliezen in de voedselketen; het begint vaak klein. Hoe maken we het groot?
12 DecemberNutrition insight Nutrition industry review 2023: Mega-mergers, ingredient innovations, future-proofing nutrition
11 DecemberFood ingredients first Foodvalley NL uncovers industry-wide obstacles to a healthier F&B assortment
7 December FoodlogGroene sterren – ‘Luxe en duurzaamheid kunnen prima hand in hand gaan’
6 December Financieel Dagblad De groene Michelinster
6 December weforum The 3 changes that can pave the way for regenerative agriculture
November
28 November AGF“Start Dutch Agrifood Venture Hub versnelt innovatie in voedseltransitie”
16 November Food & AgribusinessFoodvalley’s TPC verbindt 135 alternatieve eiwit-bedrijven en -start-ups
15 November Nuf foods spectrumSavory ingredient innovation takes root within Wageningen’s Food Valley
15 NovemberVegconomistKalsec Opens Savoury Product Innovation Centre in the Netherlands’ Food Valley
October
20 October Duurzaam-ondernemenBest practices van Nederland in circulaire agrifood & biomassa in de schijnwerpers
17 OctoberBaking biscuitFree From Food announces 2023 educational program
5 October Nutrition insightWWF report assures dietary changes that align with climate needs are feasible
2 OctoberEvmiSamen op weg naar een verbeterde productsamenstelling in 2030
September
25 September EvmiFungi For Future wint Lineage-hackathon tegen voedselverspilling
22 SeptemberFoodmattersliveThe big talking points at the Sustainable Food Forum 2023
22 September Boursica Lineage célèbre le succès du hackathon contre le gaspillage alimentaire et annonce l’équipe gagnante, Fungi For Future
14 September Financieel Dagblad Schimmels in je vleesvervanger: klinkt vies, maar investeerders likkebaarden ervan
9 SeptemberLeeuwarder Courant Chips eruit, avocado erin: Lucienne Meintsma gaat met collega’s Maeykehiem in Sint Nicolaasga aan de slag met leefstijl
5 SeptemberDutch IT Leaders Linda Broekhuizen nieuwe voorzitter bestuur Foodvalley NL
August
31 AugustBrabant Business MediaLinda Broekhuizen nieuwe voorzitter bestuur Foodvalley NL
30 AugustVMTFoodvalley NL krijgt nieuwe voorzitter: ‘We willen systeemverandering stimuleren’
24 AugustFood ingredients firstCoffee grounds to concrete: Coffee industry given lifeline to upcycle waste and cut emissions
17 AugustFood ingredients first Upcycling ingredients: Foodvalley NL highlights potential to add value to food waste
17 AugustNutrition insight Upcycling ingredients: Foodvalley NL highlights potential to add value to food waste
11 August Nutrition insightFoodvalley NL urges food system cooperation to “transition to regenerative agriculture”
11 AugustFood ingredients first Foodvalley NL urges food system cooperation to “transition to regenerative agriculture”
July
26 JulyFood Agri businessFoodvalley: upcycling is optimaal gebruik van grondstoffen – Food & Agribusiness
25 JulyNutrition insight“Unique” Dutch government grant to support Foodvalley NL build a healthier food community
24 JulyNutrition insightFoodvalley NL highlights potential “disruptive innovations” to unlock healthier foods
24 JulyFood Business AfricaFoodvalley devises to unlock healthier foods through potential innovations
21 July Nutrition insightFoodvalley NL aims to “make the healthy choice the easy choice” with grant from Dutch government
21 JulyFood ingredients firstFoodvalley NL aims to “make the healthy choice the easy choice” with grant from Dutch government
14 JulyVoeding NuProjectsubsidie voor Foodvalley NL van ministerie van VWS
14 JulyEvmiProjectsubsidie voor Foodvalley NL van ministerie van VWS
11 JulyFoodHolland Projectsubsidie van 800.000 euro voor Foodvalley NL
11 July Vakblad Voedingsindustrie Foodvalley NL ontvangt €800.000 subsidie voor stimuleren van gezonder voedsel
4 JulyRegio Foodvalley Dealmaker Emmanuel Anom projectmanager gedeelde faciliteiten
4 JulyAGFPartners organiseren hackathon tegen voedselverspilling
BakkerswereldVWS jaagt gezonder voedselaanbod aan met 8 ton subsidie voor Foodvalley NL
VmtOpschalen als agrifoodstartup, maar geen geld? Subsidie van Foodvalley NL kan daarbij helpen
June
29 JuneNetwork for Insect KnowledgeHet ‘Insect Initiative’: Eenduidigheid en Samenwerking als Hoekstenen
22 JuneNutrition insightFoodvalley unveils SME Innovation Voucher to “drive transformative change” in food and health
20 JuneRegio FoodvalleySubsidie voor mkb om innovaties sneller naar de markt te brengen
19 JuneNetherlands and youMany opportunities between the Netherlands and Canada in the Protein Sector
14 JuneEvmiInnoveren doe je samen
8 JuneEvmiLancering voucherregeling voor startups in de food- en agrosector
8 JuneVakblad VoedingsindustrieNew voucher scheme for startups in food
7 JuneNizoExclusive funding of €50.000 for startups in food industry
2 JuneEvmiVoedingsindustrie in de media
May
30 MayFood & AgribusinessWat kan gepersonaliseerde voeding betekenen voor voedselsector?
26 MayFood & AgribusinessGrassa wint € 50.000 voor ingrediënten uit tomatenblad
25 MayAGFPrijs voor marktklare raffinage reststromen tomaten
24 MayVakblad VoedingsindustrieGrassa BV wint €50.000,- voor eiwitpilot
22 MayEvmiProducenten aan de slag met een verbeterde productsamenstelling