Skip to main content
Press Header

Foodvalley in the Media archive

An overview of Foodvalley in other media

Articles and interviews about Foodvalley NL or with Foodvalley members of staff.

April 2023

1 AprilVakblad VoedingsindustrieFoodvalley – What partners say

March 2023

MarchEiwit Magazine Plan-ti-fi-ce-ren (plantificeerde, heeft geplantificeerd) 
6 MarchNieuws.nlHet is de landelijke week zonder vlees en zuivel 

February 2023

21 FebruaryNieuws.nlProtein Community maakt tijdens versnellingssessie -LIVE- vleesvervangers op Smaakpark
17 FebruaryAgriHollandSIGN en FoodValley NL zoeken concepten voor opwaarderen van tuinbouwreststromen


January 2023

31 JanuaryEVMIWebinar over upcycling van zijstromen in circular agrifood
19 JanuaryVakblad VoedingsindustrieFoodvalley launches online agri-food network Foodleap
17 JanuaryNieuws.nlFerder met eiwitrijke gewassen van dichtbij
17 JanuaryVakblad VoedingsindustrieBeans & Fermenta­tion: a winning combina­tion?
10 JanuaryEVMIWebinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen 
9 JanuaryInnovation OriginLekker het eten van morgen proeven in het nieuwe fermentatielab
3 JanuaryVakblad VoedingsindustrieThe 10 best-read stories of 2022; Foodvalley helps frontrunners in food transition

2022

5 DecemberVakblad VoedingsindustrieTime-Travelling Milkman and Peelon best food startups of 2022
5 DecemberEVMITime-Travelling Milkman en Peelon meest innovatieve food startups van 2022
4 DecemberDelicious FoodBrave New Food Challenge looks at the food of the future
3 DecemberInnovation OriginsDe Brave New Food Challenge werpt een blik op het voedsel van de toekomt
29 NovemberBiojournaalFree From Functional Food & Health Ingredients viert haar 10e verjaardag met een succesvolle editie in Amsterdam
29 NovemberFood InspirationGastrobars van Ron Blaauw worden goedkoper
25 NovemberThe World of Food IngredientsPrecision fermentation gains ground in producing new sources of protein, stabilizers and preservatives
24 NovemberDuurzaam OndernemenNieuw Fermentatielab in Regio Foodvalley helpt eiwittransitie
23 NovemberFood InspirationDe eiwittransitie krijgt momentum
22 NovemberAgriHollandGelderland is voorloper in eiwittransitie
21 NovemberVakblad VoedingsindustrieFoodvalley up to the plate
21 NovemberVakblad VoedingsindustrieFoodvalley connects insect supply chain
21 NovemberVakblad VoedingsindustrieFoodvalley – interna­tional partner­ships
21 NovemberVakblad VoedingsindustrieMarjolein Brasz – CEO Foodvalley
21 NovemberVakblad VoedingsindustrieFoodvalley – Join the journey
16 NovemberFoodPersonality22 & 23 november: Leo Koning, Foodvalley – Versnellen door samenwerking
October editionNLOShaping the future of food together
31 OctoberSingapore Business ReviewHow insects could help feed 10 billion people by 2050
31 OctoberIssuuInnovatieve Levensmiddelen & Duurzame Voedselketen
25 OctoberVegconomistFoodValley Challenge Seeks Nutritious and Upcycled Plant-Based Products
24 OctoberNatural NewsVegan alternative proteins “tainted” by meat companies’ investments, say critics
17 OctoberVakblad VoedingsindustrieFoodvalley helps frontrunners in food transition
20 SeptemberEVMIPlant-based Protein Academy door Schouten op Floriade Expo
31 AugustVakblad VoedingsindustrieThe 100 most important food changers of 2022
31 AugustDuurzaam OndernemenDe Food100 van 2022 is bekend: dit zijn de 100 belangrijkste voedselveranderaars van het moment
31 AugustFood inspirationDit is de Food100 van 2022
8 AugustAkkerbouwbedrijfGreen Deal Eiwitrijke Gewassen gelanceerd
5 AugustFood inspirationWeekend longread: uitdagingen en kansen in personalised nutrition
25 JulyNieuws.nlLekker gezond eten in Gelre Food Plaza tijdens WK Volleybal 
14 JulyProvincie Noord-HollandNoord-Holland ondertekent Green Deal Eiwitrijke Gewassen
14 JulyTrouwVeldbonen trekken volop vlinders en hommels maar ik zie nog niks op mijn bankrekening
14 JulyFood+AgriBusinessGreen Deal voor stimuleren van teelt vlinderbloemigen
14 JulyChange Inc.Nederland gaat bonenteelt aantrekkelijker maken
14 JulyAgrihollandGreen Deal Eiwitrijke Gewassen door 56 organisaties getekend
14 JulyAkkerwijzerGreen Deal moet zorgen voor voldoende geld voor eiwitboeren
14 JulyFoodclicksGreen Deal Eiwitrijke Gewassen gelanceerd
14 JulyNieuwe OogstVeel animo voor opschaling plantaardige eiwitten in Nederland
21 JuneNieuwe OogstAkkerbouwers willen verdienen aan eiwitgewas van eigen bodem
16 JuneDe MolenaarEiwitboeren krijgen betere positie
11 JuneNieuwe OogstEiwitboeren strijden samen voor beter saldo
31 MayBio Journaal29 telers verenigen zich in Producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederland
27 MayGoedemorgen PaprikaZó krijg je jongeren dus wel aan de agf!
26 MayAlgemeen Dagblad (AD)Je dagelijkse dosis groenten en fruit in één candybar: ‘Geen strijd meer met je kind’
25 MayGroentennieuwsRocket Fuel van Veggie Smooth wint Food Boost Challenge
23 MayOndernemersbelangPodcast – Voedselzekerheid in 2050
23 MayWageningen WorldPetra Roubos bij New Business Radio over voedselzekerheid in 2050
23 MayNieuwe OogstNAV start producentenorganisatie eiwitboeren
19 MayAgri HollandNAV heeft Producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederland opgericht
17 MayFood Matters LiveFoodvalley: ‘The global food system has to change’
12 MayEIT FoodTargeted nutrition: innovation to reduce dietary inequalities
15 AprilEngineeringnetRobolector voor snellere en efficiëntere eiwitproductie
15 AprilKlimaatwebNieuwe technologie maakt snellere en efficiëntere eiwitproductie mogelijk: de Robolector
29 MarchAnalyse Duurzame VoedselketenAlles wat we aandacht geven, groeit
29 MarchGoedemorgen sierteeltGenomineerden bekend van Food Boost Challenge
23 MarchWageningen WorldPetra Roubos bij New Business Radio over voedselzekerheid in 2050
22 MarchAGFInnovaties die jongeren verleiden tot het eten van meer groente- en fruit(producten) (Genomineerden Food Boost Challenge)
16 MarchBiobased EconomyVerruiming subsidieregeling gedeelde facilities voor innovaties in Gelderland en Utrecht
15 MarchEVMIVerruiming subsidieregeling gedeelde facilities voor innovaties in Gelderland en Utrecht
15 MarchFoodHollandSubsidieregeling van Regio Deal Foodvalley is verruimd 
15 MarchVoedingNuVerruiming subsidieregeling gedeelde facilities voor innovaties in Gelderland en Utrecht
9 MarchFood + AgriBiobite: vegan burger moet vullen en voeden
9 MarchVerbindend in BiologischWe zijn geen zuivelland, maar een eiwitland
15 FebruaryFood + AgriFood Boost Challenge: jongeren verleiden tot ontbijt – Food & Agribusiness 
14 FebruaryVakblad VoedingsindustrieBierbostel opwaarderen voor food: veelbelovend! 
2 FebruaryFood + AgriVeel kansen voor Nederlandse eiwitrijkdom
Februaryvdkennisbank.nlHoe krijg je jongeren aan het fruit?
Februaryveggipedia.nlFood boost challenge
18 JanuaryProBrewerBrewer’s spent grain – Online event
11 JanuaryVakblad VoedingsindustrieFood Boost Challenge: gezond eten voor jongeren
11 JanuaryAGFFood Boost Challenge vraagt studenten om gezonde ideeën
10 JanuaryVeggipediaFood Boost Challenge
10 JanuaryGroenten NieuwsFood Boost Challenge vraagt studenten om gezonde ideeën
10 JanuaryMedical DeltaFood Boost Challenge asks students for healthy ideas
10 JanuaryFood HollandFood Boost Challenge voor studenten
5 JanuaryFood + AgriGepersonaliseerde voeding biedt leveranciers kansen
3 JanuaryVakblad VoedingsindustrieSamen werken aan de meest baanbrekende innovaties

2021

17 December Supermarkt.teamShared Facility Finder helpt Insect Experience Centre bij succesvolle subsidieaanvraag voor 442.000 euro
17 December Vakblad VoedingsindustrieGeautomatiseerd insecten kweken
17 December Nieuwe OogstFlinke subsidie voor Insect Experience Centre
17 December Varkens.nlInsect Experience Centre ontvangt subsidie
17 December Future Protein NL magazinePrefaceFoodvalley NL, The Protein Community
16 December Voeding NuPersonalized nutrition: voeding op maat
15 December FoodHollandFoodvalley ziet kansen voor bierbostel als voedingsingrediënt
December Nous, les EuropeensJeroen Willemsen, Innovation Lead Protein Shift (from 05.17 min)
18 NovemberFoodHollandConsumentenonderzoek naar plantaardige eiwitten van eigen bodem
17 NovemberGoedemorgen GelderlandInsecten eten (from 14.50 min)
17 NovemberOmroep GelderlandMeelwormpizza of sprinkhaanhamburger, we mogen eindelijk insecten eten
17 NovemberDuurzaamondernemen.nlEerste consumentenonderzoek plantaardige eiwitten van eigen bodem gepubliceerd
16 NovemberPersbureau AlmereGreen Deal Eiwitrijke Gewassen weer een stap dichterbij
8 NovemberFood + AgribusinessFoodvalley bouwt ecosysteem gepersonaliseerde voeding
8 NovemberNieuwe oogstTelers van eiwitgewassen verenigen zich
29 October Greenport West Holland‘Jongeren van 12 tot en met 20 hebben we nodig voor een gezonde maatschappij’
20 OctoberNationale Groente- en FruitdagAftermovie Nationale Groente en Fruitdag 2021 – YouTube
13 OctoberFoodHollandNieuwe sensoren moeten kwaliteit van verse producten helpen verbeteren
12 OctoberNutrition InsightThe future of personalized nutrition: Foodvalley paper unpacks formula for success
12 OctoberNutra IngredientsSports nutrition takes on the personalisation theme as market evolves
11 OctoberFood NavigatorInnovation and funding not deciding factors in PN succes, position paper suggests
8 OctoberBakkerswereldPosition paper Foodvalley over gepersonaliseerde voeding
8 OctoberAGFWereldwijde consensus over bedrijfsdefinitie gepersonaliseerde voeding 
8 OctoberFood + AgribusinessGrote groei van gepersonaliseerde voeding verwacht
8 OctoberTrouwVolleybalbond wijst op WK de weg naar een gezonde snack
7 OctoberDe ZakenmarktWereldwijde consensus over bedrijfsdefinitie gepersonaliseerde voeding
7 OctoberFood Health LegalThe regulatory framework of personalised nutrition
7 OctoberFoodHollandWereldwijde consensus over bedrijfsdefinitie gepersonaliseerde voeding 
5 OctoberFoodbusinessFoodvalley is blij met versnelde eiwittransitie
1 OctoberVMTFoodvalley NL presenteert op 7 oktober het Personalised Nutrition Position Paper
24 SeptemberVMTFoodvalley NL: Meer dan 250 bedrijven werken in Nederland aan eiwittransitie
23 SeptemberDuurzaam OndernemenNederland maakt werk van de eiwittransitie: grens van 250 bedrijven gepasseerd
8 SeptemberBNR radioGezond en klimaatbewust eten op de zaak
7 SeptemberFoodIngredientsFirstIndian start-up Proeon nets US$2.4M to scale amaranth, mung bean & chickpea plant proteins
2 SeptemberFoodnavigatorMaking the healthy choice the easy choice: Booster supports personalised nutrition innovation to combat obesity
27 August EVMIBooster: nieuwe prijs voor initiatieven om obesitas te verminderen
15 JulyZorgInnovatieFood Boost Challenge afgetrapt met websitelancering
14 July goedemorgensierteelt.nlInitiatief (Food Boost Challenge) wil jongeren verleiden met agf
July Le Monde (Le Magazine)Un bifteck au bon goût de start-up
9 July Vegan BusinessFoodvalley komt met quickscan voor Nederlandse producenten
9 July Medical DeltaFood Boost Challenge afgetrapt met websitelancering
July FoodHollandFoodvalley introduceert Facility Switch Quickscan
JuneChange Inc.Marjolein Brasz: “Nu lach je er nog om, maar over vijf jaar zit je aan de meelwormenspaghetti”
April Supermarket teamGezonder met groene innovaties
April Agri HollandFood Boost Challenge moet jongere enthousiast maken over groenten en fruit
April Whatdesigncando.comFoodvalley NL highlights six circular initiatives changing the way we eat and farm
March Financieel DagbladMidden in het boerenland groeit Vegan Valley